top of page

✨ 𝐕𝐞𝐫𝐝𝐞𝐧𝐬𝐝𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐟𝐨𝐫 𝐩𝐬𝐲𝐤𝐢𝐬𝐤 𝐡𝐞𝐥𝐬𝐞

I dag markerer vi Verdensdagen for psykisk helse, og budskapet er klart: #lagplass ❤️


Årets kampanje oppfordrer oss til å gjøre våre viktigste møteplasser mer inkluderende. Det handler om å skape et samfunn der alle føler at de hører til, uavhengig 𝒔𝒚𝒌𝒅𝒐𝒎, 𝒌𝒋ø𝒏𝒏, 𝒂𝒍𝒅𝒆𝒓, 𝒆𝒕𝒏𝒊𝒔𝒌 𝒐𝒑𝒑𝒓𝒊𝒏𝒏𝒆𝒍𝒔𝒆 𝒆𝒍𝒍𝒆𝒓 𝒔𝒆𝒌𝒔𝒖𝒆𝒍𝒍 𝒊𝒅𝒆𝒏𝒕𝒊𝒕𝒆𝒕.


I Norge opplever én av fem diskriminering på grunn av disse faktorene. Er vårt arbeidsliv, skolen, idrettslaget, nabolaget og vennegjengen blitt eksklusive klubber der bare noen passer inn? Det er på tide å endre det.


Sosial støtte kan redde liv, spesielt i utfordrende tider. Vi har alle et ansvar for å skape rom for flere stemmer og opplevelser. 𝐌𝐞𝐧 𝐡𝐮𝐬𝐤; hjelp og støtte er også tilgjengelig digitalt.


I helsenorge.no sin verktøykasse finner du nyttige ressurser og verktøy som kan være til hjelp for deg selv eller noen du kjenner. Sammen med Helse Bergen Hf har vi utviklet #UngSpotlight (13-16 år)- selvhjelpsprogram på nett for ungdom med presentasjonsangst. Sammen med BRORSON&SANDE har vi utviklet #Tankevirus og #Grubl (fra 16 år) - apper basert på kognitiv atferdsterapi med daglige videoer og tips som bidrar til mestring og normalisering, trene på brukerens oppmerksomhet og reduserer grubling.


Takk til helsenorge.no, www.ung.no, Helsedirektoratet og flere for å satse på gode verktøy for denne viktige målgruppen 🙌 La oss sammen bidra til å bryte ned stigma og fremme mental helse.9 visninger

Comments


bottom of page