top of page

Ny studie støtter digital hjemmeoppfølging

Bedre ressursbruk og mer fleksibilitet for pasienten


En ny studie fra Diakonhjemmet sykehus viser at digitale modeller for oppfølging kan gi like god sykdomskontroll som tradisjonelle konsultasjoner – samtidig som de frigjør tid og ressurser for både pasienter og helsepersonell.

Foto: Nicolas Tourrenc/Diakonhjemmet sykehus
Foto: Nicolas Tourrenc/Diakonhjemmet sykehus

Studien, som er ledet av forsker Nina Østerås, har undersøkt to nye oppfølgingsmodeller for personer med inflammatorisk revmatisk sykdom.


" I dag innføres digitale helsetjenester i stor fart, men det er fortsatt få som evaluerer effekten før de tas i bruk. Med denne studien ønsket Diakonhjemmet å gjøre nettopp det: Å undersøke om nye oppfølgingsformer faktisk fungerer – og for hvem" sier Nina.


Pasientstyrt oppfølging med digitale verktøy

I studien ble tradisjonell, kalenderstyrt oppfølging på sykehus sammenlignet med pasientstyrt oppfølging og digital hjemmeoppfølging. Resultatene viser at de nye modellene var like gode til å kontrollere sykdommen – samtidig som de reduserte behovet for oppmøte på sykehuset.


Det betyr mer fleksibilitet og frihet for pasienten – og bedre ressursbruk i helsetjenesten. Mange pasienter med kroniske sykdommer trenger ikke jevnlig fysisk tilsyn, men ønsker trygghet og muligheten til å få hjelp ved behov. Digitale verktøy muliggjør dette.


Digitale løsninger krever nye arbeidsformer

Nina Østerås peker på at slike endringer også stiller krav til helsepersonell:


"Digital hjemmeoppfølging vil kreve endringer i hvordan helsepersonell jobber. Det er viktig at teknologien er stabil, brukervennlig og integrert i arbeidsflyten"




Dette er en tilnærming vi deler. Vi samarbeider med Diakonhjemmet i andre prosjekter, som blant annet ReMonit Gout, og har stort fokus på hvordan digitale løsninger kan gi trygghet, struktur og bedre livskvalitet for personer med kroniske sykdommer – uten at det krever merarbeid for helsepersonell.





En retning for fremtidens helsetjeneste


Studien fra Diakonhjemmet viser at det finnes gode og effektive alternativer til dagens oppfølgingsmodeller.


Digital hjemmeoppfølging er ikke en erstatning for behandling – men et verktøy som gjør det mulig å gi rett hjelp til rett tid, med bedre involvering og mestring for pasienten.

Ved å ta i bruk slike modeller på en kunnskapsbasert måte, legger vi til rette for en mer bærekraftig og pasientsentrert helsetjeneste.


Vi har tidligere skrevet om vårt samarbeid med Diakonhjemmet og ReMonit Gaut, artikkelen kan du lese her: https://www.youwell.no/post/avstandsoppfølging-av-pasienter-med-revmatoid-artritt-nor-flare


Les også mer om studien til Nina Østerås i Dagens Medisin.


 
 

Besøksadresse :

C. Sundts gate 17-19, 5004 Bergen

Kontakt :

Org.nr :

916 293 739

Postadresse :

Postboks 234 Sentrum, 5804 Bergen

  • social-facebook-64x64
  • social-linkedin-64x64

© 2024 · Youwell AS

wp-wp-content_uploads_2017_06_Miljfyrtarn-norsk-farger.png
bottom of page